BackBack

BURRNESHA

€2.300,00

The extraordinary story of BURNNESHA, comes from the painter and author Albana Osmani in a cycle of oil paintings on canvas. This painting was made in 2017 and it has an...

Përshkrimi i Produktit

The extraordinary story of BURNNESHA, comes from the painter and author Albana Osmani in a cycle of oil paintings on canvas. This painting was made in 2017 and it has an extraordinary story. The girl has forced herself  to be the "PROTECTOR OF THE FAMILY " , based on the customs of the Kanun, turns into a boy and lives her whole life as a virgin, depriving herself of the right to marry or create a family of her own. Some of them, according to history in Albania, they vow to live to protect their family from murderers for blood feud. This cycle of paintings is based on the true and extraordinary history of ALBANIAN WOMEN.

100cm x 90cm oil in canvac


Historia e jashtezakonshme e BURRNESHAVE, vjen nga piktorja dhe autorja Albana Osmani ne nje cikel pikturash te realizuara ne vaj ne kanavac. Kjo pikture eshte realizuar ne vitin 2017 dhe ne vazhdim ka nje histori rrenqethese. Vajza e detyruar ti " dale per zot " njerezve te shtepise ,ne baze te zakoneve te Kanunit,shnderrohet ne nje djale dhe jeton gjithe jeten si nje virgjereshe duke ia privuar vetes te drejten te martohet apo te krijoje nje familje te sajen .Disa nga burrneshat sipas historise ne Shqiperi, zotohen te jetoje per te mbrojtur familjen e tyre nga vrasesit per gjakmarrje. Ky cikel me piktura eshte bazuar mbi historine e vertete dhe te jashtezakonshme  te BURRNESHAVE SHQIPTARE.

HEIGHT 100CM

WIDTH  90 CM

DEPTH 5.1 CM

TECHNIQUE : OIL ON CANVAC

HANDMADE BY THE AUTHOR ALBANA OSMANI

Mënyrat e Pagesës
Ju mund te paguani me një nga mënyrat e mëposhtme të pagesës: - Pagesë me Kartë Krediti ose Debiti
Rreth Nesh

Rreth Nesh

Albana është shumë e njohur në Shqipëri si prezantuese dhe producente televizive. Ajo është gjithashtu Drejtoreshë Artistike dhe Dizenjatore e markës franceze “Reine Ana”, dhe Themeluese e “You are a Sunflower”, një organizatë jofitimprurëse, që ndihmon fëmijët në nevojëAlbana Osmani është autore e librit “Çika në betejë me Inteligjencën Artificiale”, një roman epik fantashkencor. Çdo ilustrim brenda librit është pikturuar me dorë nga vetë Albana, pasi është diplomuar në universitetin e Arteve të Bukura.